BİZDEN HABERLER

» YAZ OKULUNDA ÇOK EĞLENDİK.

» 5-6 YAŞ İLKOKULA HAZIRLIK EĞİTİMİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALINIZ

» ATATÜRK KÖŞEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

» 2 YAŞ OYUN GRUBU KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

1

5-6 Yaş ilkokula hazırlık eğitimi son derece önem taşımaktadır. Konu-kavram eğitimlerinin yanı sıra okuma-yazma ve ses eğitimi de verilmektedir. Bu çalışmalara başlamadan önce çocuğun hazır olması çok önemlidir. Görsel algı, yer-mekan-konum kavramı, küçük kas gelişimi, el-göz koordinasyonu kalem tutmaya zemin hazırlayan unsurlardır. Noktadan çizgiye, dalga çizgilerden harflare doğru bir sırayla sesleri yazmayı ve tanımayı aynı anda öğrenirler. Bu arada fen-matematik çalışmalarıyla öğrenme becerileri gelişir, matematiği günlük hayatın içinde de kullanabilirler.

Bilim ve sanat temeli, öğrenci merkezli eğitim modeliyle öğrenme istekleri artar, soran sorgulayan , denemekten kaçınmayan bireyler olarak yeni okullarına hazır hale gelirler.